Här finns information och länkar till ledarutbildningar som riktar sig till scoutledare.

Trygga Möten

Scouterna arbetar ständigt för att vår verksamhet ska bli tryggare och säkrare. På Scouternas stämma ”Demokratijamboree 2012”, beslutades att alla ledare ska gå ledarutbildningen Trygga Möten. Scouterna vill att det inte ska finnas några övergrepp i samhället. Genom arbetet med Trygga Möten rustar Scouterna ledare för att våga agera om något händer. Vi vill att det överallt ska finnas trygga möten för unga, alltså möten som är helt fria från övergrepp i alla former.

Trygga Möten är en gratis webbutbildning som finns på Scouternas folkhögskola.

Läs mer om Trygga Möten »

När du har gått webutbildningen Trygga Möten så skall intyget skickas till Stefan Sagström.

Tänk på att förnya kursen/intyget minst vart tredje år! Här kan du se aktuell status för kårens ledare.

Ledarutbildningar – ett sätt utvecklas som person och som ledare

Scouterna jobbar aktivt med att utbilda våra medlemmar, båda unga och vuxna. Utbildning är ett sätt att utmana och utveckla våra medlemmar, samtidigt som det är en kvalitetssäkring för vår verksamhet.

I Scouterna får alla växa, både barn och vuxna. Barn och unga växer av utmaningar i verksamheten på veckomöten, hajker, läger och aktiviteter. Att leda den här verksamheten är i sig utvecklande och utmanande. Men, för att erbjuda ytterligare möjligheter för ledare i Scouterna finns scoututbildningar med fokus på ledarskap och personlig utveckling.

Scouternas folkhögskola driver Scouternas ledarutbildningar. » 

Södertörns Scoutdistrikt arrangerar årligen kurshelgen Växtkraft. Under denna helg så brukar det vara många bra kurstillfällen i kortpass om 2-4 timmar. Det finns oftast kurser som alltid passar någon. Alltifrån Leda Scout-utbildning till Radioscouting och att spela Ukelele!

Som ledare i Mariekäll Scoutkår så är alla ledarutbildningar kostnadsfria med stöd från Södertörns Scoutdistrikt.

 

Vargarnas Äventyrskurs

 

Civilförsvarsförbundets Kurser

DSC_0109